Halibut z papryką kukurydzianą i bulionem bazyliowym
Halibut z kukurydzianym popem i bulionem z bazylii może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 565 kalorii, 40g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Mieszanka kłosów kukurydzy, koszerna sól i pieprz, kukurydza pops płatki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Słodka kukurydza i bazylia jogurt Pops, Halibut i krewetki z miętowym bulionem, oraz Halibut gotowany w bulionie z kopru włoskiego.
Instrukcje
W średniej misce, wymieszać masło z Pops kukurydzianych, bułka tarta, curry w proszku, sól i cayenne.
Przenieść masło do kawałka folii i uformować go w 3-calowy cylinder. Przechowywać w lodówce masło Pops kukurydzy do firmy.
Tymczasem w średnim rondlu połącz mleko z liściem laurowym i anyżem gwiazdkowym. Złamać każde ucho kukurydzy na pół i dodać je do rondla. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż kukurydza jest bardzo miękka, o 40 protokół.
Niech ostygnie lekko, a następnie wyciąć ziarna z kolb i przenieść je do blendera. Wyrzucić liść laurowy i anyż i dodać 1/2 szklanki mleka do blendera. Mieszaj z małą prędkością, aż do puree. Zwiększyć prędkość do wysokiej i stopniowo dodawać pozostałe mleko; puree, aż będzie bardzo gładka.
Dodać crme frache i puree do blendowania.
Masło kukurydziane pokroić na 4 kawałki. Na dużej patelni nonstick rozgrzać olej z pestek winogron, aż się połysk. Doprawić halibuta solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, obracając raz na złoty kolor, około 6 minut.
Przełóż halibuta do naczynia do pieczenia i polej każdy filet plasterkiem masła kukurydzianego.
Piec w piekarniku przez około 2 minuty, lub tylko do momentu, aż masło zacznie się topić.
Dodajemy Bazyl do blendera i przecier z zupą kukurydzianą; doprawiamy solą.
Filety z halibuta przełożyć do płytkich misek.
Zupę wylać dookoła, udekorować gałązkami bazylii i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.