Halibut z oliwą i papryką kuskus
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj halibuta z oliwą i papryką kuskus. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.73 za porcję. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 36g białka, oraz 5G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz izraelski kuskus, paprykę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Halibut Z Czerwoną Papryką I Oliwką, Halibut smażony z papryką, oraz Cytrusowe Ryby Z Papryką Kuskus.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżeczkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodać paprykę i czosnek; gotować 1 minutę, mieszając od czasu do czasu.
Dodać kuskus; gotować 1 minutę lub aż lekko rumiane.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić 7 minut lub aż płyn odparuje. Wymieszać oliwki, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Posypać halibuta równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj filety na patelnię; gotować 3 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia; odwrócić filety. Na filetach równomiernie ułożyć rozdarte plastry oregano i cytryny.
Umieść patelnię w piekarniku. Broil 5 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.