Halibut z mieszaną fasolą i sosem cytrynowo-maślanym
Halibut z mieszaną fasolą i sosem cytrynowo-maślanym to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Na 7,13 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz rosół z kurczaka, fasolę fava, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Halibut Z Sosem Cytrynowym, Masłem, Kaparem I Koperkiem, Rolada z kraba halibuta z sosem śmietanowym cytrynowym, fasolką szparagową i ziemniakami pieczonymi truflami, oraz Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym).
Instrukcje
1
Doprowadzić 2 średnie rondle wody do wrzenia i przygotować dużą miskę wody z lodem.
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Dodać fasolę żurawinową, całe ząbki czosnku i gałązki tymianku do jednego rondla i dusić na umiarkowanym ogniu, aż fasola będzie miękka, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Fasola żurawinowa
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
3
Fasolę odsączyć i wyrzucić czosnek i tymianek. Wytrzyj rondel i przywróć do niego fasolę.
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
4
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Dodać fasolę fava do drugiego rondla wrzącej wody i gotować przez 5 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś favas do lodowatej wody w celu ostygnięcia.
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
6
Dodać werty fasolki do wrzącej wody i gotować, aż chrupiące-miękkie, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść haricots verts do lodowatej wody do ostygnięcia.
Do wrzącej wody dodać cukier i gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Fasolę i groch odsączyć i osuszyć; wypłukać favas ze skórek zewnętrznych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
10
Do fasoli żurawinowej dodać fasolę, cukier i groszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola żurawinowa
Groszek Drobny
Dodatki (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
11
Średni rondel wytrzeć i roztopić 2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
12
Dodać szalotki i czosnek mielony i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowy
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
13
Dodać wino i gotować, aż prawie odparuje, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
14
Dodać wywar z kurczaka i gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 6 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiej i ubić w kostkach zimnego masła, kilka na raz, aż powstanie kremowy sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
15
Dodać 1 łyżkę soku z cytryny i lekko doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
16
Wlać wszystko, ale 1/4 szklanki sosu maślanego na warzywa i zachować ciepło.
Rozgrzać olej w bardzo dużej patelni żaroodpornej. Halibuta osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Halibut
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
18
Dodaj filety na patelni i gotować na dużym ogniu, aż lekko rumiane, o 3 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
19
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować, aż halibut jest prawie nieprzezroczysty w całym, o 5 protokół. Ostrożnie obrócić filety.
Składniki, których będziesz potrzebować
Halibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
20
Dodać pozostały sos maślany na patelni z pozostałych 2 łyżki soku z cytryny i posiekany tymianek. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż sos jest bulgotanie i ryby jest po prostu gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
21
Filety z halibuta przełożyć na talerze i na wierzch polać sosem cytrynowo-maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Halibuta
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.