Halibut z masłem cytrynowym
Halibut z masłem cytrynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.91 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 293 kalorie, 32G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz skórkę z cytryny, zieloną cebulę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Halibut z masłem cytrynowym i chrupiącą szalotką, Smażony Halibut z masłem cytrynowo-Pesto, oraz Halibut Z Sosem Cytrynowym, Masłem, Kaparem I Koperkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej wysokości (350 do 400).
Połącz pierwsze 6 składników w małej misce, mieszając, aż dobrze wymieszane. Odstawić masło cytrynowe.
Rybę zalać sprayem do gotowania i posypać pieprzem cytrynowym.
Umieścić filety na stojaku grillowym; grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu 4 do 5 minut z każdej strony lub aż ryby płatki widelcem.
Podawać z masłem cytrynowym.
Przystawka Uwaga: czerwona, żółta lub pomarańczowa papryka są słodsze niż ich zielone odpowiedniki i znacznie bardziej atrakcyjne dla młodszych podniebień.
Pokrój je na ćwiartki i grilluj razem z rybą w tej samej temperaturze i przez ten sam czas. Rezultatem będzie soczysta, delikatna i lekko zwęglona przystawka.
Pomysł na MENU na 4 * Halibut z masłem cytrynowym * żółty ryż * Grillowana czerwona papryka
Potrzebne Artykuły spożywcze sprawdź zszywki: masło, suszona włoska przyprawa, sól, spray do gotowania warzyw, pieprz cytrynowy * 1 pęczek zielonej cebuli * 1 cytryna * 4 (6-oz.) filety z halibuta * 1 (10-oz.) opakowanie żółtego ryżu * 2 duże czerwone papryki
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Esperto Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.