Halibut z kaparami, oliwkami i pomidorami
Halibut z kaparami, oliwkami i pomidorami to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 34g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,88 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę uniwersalną, oliwę z oliwek, szalotkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Halibut Z Pepitami, Kaparami I Pomidorami, Penne z pomidorami, oliwkami i kaparami, oraz Bruschetta Z Pomidorami, Oliwkami I Kaparami.
Instrukcje
Rybę posypać solą i pieprzem. Pogłębiać w mące.
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj ryby i smażyć, aż lekko rumiane i po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 4 protokół na stronę.
Ciepło pozostałe 2 łyżki oleju w tej samej patelni.
Dodaj szalotki i pokruszony czerwony pieprz; sauté 1 minutę.
Wymieszać w pomidorach, oliwkach, 1/4 szklanki bazylii i kaparach.
Dodaj sok z małży i wino. Gotować, aż sos lekko zgęstnieje, około 4 minut.
Wymieszać w 1/4 szklanki bazylii. Doprawić sosem solą i pieprzem. Łyżka sosu nad rybą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.