Halibut z cytrusowym kuskusem, marmoladą z czerwonej cebuli i sosem Kolendrowo-migdałowym

Halibut z cytrusowym kuskusem, marmoladą z czerwonej cebuli i sosem Kolendrowo-migdałowym
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Halibut z cytrusowym kuskusem, marmoladą z czerwonej cebuli i sosem Kolendrowo-migdałowym może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 539 kalorii, 42g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.82 za porcję. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać curry, ząbki czosnku, kuskus, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Halibut Z Cytrusami I Kolendrą, Cytrusowo-Kolendrowy Kuskus, oraz Grillowany Halibut z sosem czosnkowo-kolendrowym.

Instrukcje

1
Aby przygotować marmoladę, połącz pierwsze 4 składniki w małym rondlu nonaluminum. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać cebulę i 1 łyżeczkę skórki pomarańczy; gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Posypać 1/8 łyżeczki soli i szczyptą czarnego pieprzu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Aby przygotować sos, połączyć kolendrę i następne 9 składników (kolendra przez obrany czosnek) w blenderze lub robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Aby przygotować kuskus, w średnim rondlu zagotować 3/4 szklanki wody i 9 kolejnych składników (wody z mielonego czosnku); stopniowo wymieszać kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 5 minut. Puch z widelcem.
7
Aby przygotować halibuta, połącz curry i 1/2 łyżeczki soli. Filety natrzeć mieszanką curry. Lekko pokryć sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
HalibutHalibut
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
8
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu do gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Dodaj filety i smażyć 4 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Umieść 1/2 szklanki sałatki na każdym z 4 talerzy, a każdą porcję uzupełnij 1 szklanką kuskusu. Filety ułożyć na kuskusie, a na wierzch polać 2 łyżkami Marmolady. Łyżka 1/4 szklanki sosu wokół talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemigdały w plasterkach, tostymigdały w plasterkach, tosty0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopasta chilepasta chile2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniegotowany kuskusniegotowany kuskus0warzywo (np. szpinak)Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę1porcja startego parmezanuBiała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2ząbki czosnku, obraneząbki czosnku, obrane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony680papryka habanerofilety halibuta skórowane (grubość ok. 1 cala)filety halibuta skórowane (grubość ok. 1 cala)2Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekany pieprz jalapeño (ok. 2 duże)drobno posiekany pieprz jalapeño (ok. 2 duże)2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny0warzywo (np. szpinak)otarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy0warzywo (np. szpinak)otarta skórka pomarańczowaotarta skórka pomarańczowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreootarta skórka pomarańczowaotarta skórka pomarańczowa1Dashz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePorto lub inne słodkie czerwone winoPorto lub inne słodkie czerwone wino2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepionowo pokrojona czerwona cebulapionowo pokrojona czerwona cebula2Spód: okruszki z herbatników graham1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegourmet salad greensgourmet salad greens0warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody0warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody2Spód: okruszki z herbatników grahamz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm3Spód: okruszki z herbatników grahampasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Magazyn