Halibut z bazyliowym sosem pomidorowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Halibut z bazyliowym sosem pomidorowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 32G białka, oraz 4G tłuszczu. Przepis ten służy 2. Na 5,89 zł za porcję, ten przepis okładki 20% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką bazylię, ocet winny, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ocet z czerwonego wina, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Halibut z sosem pomidorowo-bazyliowym, Gotowany Halibut z pomidorem i bazylią, oraz Chrupiący Halibut z cytrynowym sosem bazyliowym podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz sok z cytryny, rozmaryn, olej, sól i pieprz; dodaj halibut. Uszczelnij worek i obróć do powłoki; przechowywać w lodówce do 1 godziny.
Marynatę odcedzić i wyrzucić. Używając długo trzymanych szczypiec, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i lekko pokryj stojak na grill.
Grill halibut, przykryty, na średnim ogniu lub piec 4 W. od ognia przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, gdy ryby łatwo płatki widelcem.
W małym rondlu połączyć pozostałe składniki. Gotować na średnim ogniu, aż się rozgrzeje.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze typy na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z nich jest Duck Pond Pinot Gris. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Staw Kaczy Pinot Gris]()
Staw Kaczy Pinot Gris
# 96 Wine Enthusiast Top 100 Best Buys of 2017Duck Pond Pinot Gris charakteryzuje się tropikalnymi aromatami i jasną kwasowością. Dominują smaki i aromaty cytrynowego twarogu, nektaryny, czarnego bzu, grejpfruta, kończąc na rześkim i wytrawnym. To wino jest doskonałym partnerem dla skorupiaków, sushi i większości przystawek.