Halibut Veracruz
Halibut Veracruz może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 617 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.8 za porcję. 97 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz filety z halibuta, masło, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 95%. Spróbuj Halibut Veracruz, Halibut Veracruz, oraz Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek, i gotować, aż lekko kolorowe, o 3 protokół.
Dodaj pomidora, jalapeno i białe wino. Gotować, aż wino zmniejsza się o 2/3, o 5 do 7 protokół. Podczas gdy sos jest zmniejszenie, masło ciepła w oddzielnej patelni na średnim ogniu. Przyprawić rybę koszerną solą. Gdy masło się stopi, dodaj halibuta do patelni. Gotować przez 2 protokół, odwrócić, a następnie przenieść patelnię do nagrzanego piekarnika i piec aż gotowane przez, o 10 protokół.
SOS wyjąć z ognia po zmniejszeniu ilości i wymieszać z oliwkami i sokiem z oliwek.
Aby podać, podziel SOS równo między 4 talerze obiadowe.
Umieść halibuta (pierwszy karmelizowany bok do góry) na środku każdego talerza na wierzchu sosu.
Umieść plastry awokado na rybie, posyp sokiem z limonki i kolendrą, jako dekorację.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.