Halibut Utwardzony Koprem Włoskim Gravlax

Halibut Utwardzony Koprem Włoskim Gravlax
Przepis utwardzony koprem włoskim Halibut Gravlax może zaspokoić Twoje skandynawskie pragnienie w ok. 45 minut. To danie główne ma 131 kalorii, 14g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.63 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pieprzu, filetów halibuta, koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Przepis na gravlax z buraków, Cytrusowy i solny utwardzony Gravlax, oraz Gravlax (Szwedzki łosoś Peklowany cukrem i solą) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 5 składników w robocie kuchennym i przetwarzaj do drobno zmielonego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Ułóż ryby w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali. Mieszaninę soli równomiernie rozetrzeć na powierzchni ryby. Przykryć i przechowywać w lodówce ryby przez 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
3
Ryby dokładnie opłukać pod zimną wodą; osuszyć. Pat koperek na ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Pokrój rybę w plasterki 1/16inch. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
Wino Uwaga: Gravlax jest fantastyczny z winem, które zaczyna się zrobić duży plusk w Statesgrner veltliner. Najbardziej znane białe wino Austrii, grner veltliner jest świeże, czyste, chrupiące i lekko pieprzne, nadając mu odpowiedni kęs, aby zrównoważyć peklowane ryby. Wspaniały wybór jest 2007 Nigl Grner Veltliner Kremser Freiheit z regionu Wachau w Austrii ($20). Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
GravlaxGravlax
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn