Smażony Halibut z sosem Romesco to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 36g białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, kliny cytrynowe, chleb i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Rozmaryn Halibut Kebaby Z Sosem Romesco, Pieczony Halibut z sosem Romesco i oliwkowym smakiem, oraz Halibut z masywnym Romesco.
Instrukcje
1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
2
Paprykę przeciąć na pół; wyrzucić nasiona i membrany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Nasiona
3
Umieść paprykę, skórki do góry, na blasze do pieczenia; spłaszczyć. Broil 10 minut lub do poczernienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Dodaj ancho; broil 2 protokół.
5
Paprykę umieścić w papierowej torbie; szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
6
Odstawić 5 minut; obrać.
7
Paprykę, ancho, 1/4 łyżeczki soli, a następnie 8 składników (przez chleb) umieścić w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Chleb
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
8
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Rybę posypać 1/4 łyżeczki soli. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ryby
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodaj rybę na patelnię; gotować 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Wierzch z sosem; podawać z cytrynowymi klinami.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.