Halibut smażony z sosem Romesco

Halibut smażony z sosem Romesco
Smażony Halibut z sosem Romesco to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 36g białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, kliny cytrynowe, chleb i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Rozmaryn Halibut Kebaby Z Sosem Romesco, Pieczony Halibut z sosem Romesco i oliwkowym smakiem, oraz Halibut z masywnym Romesco.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Paprykę przeciąć na pół; wyrzucić nasiona i membrany.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
NasionaNasiona
3
Umieść paprykę, skórki do góry, na blasze do pieczenia; spłaszczyć. Broil 10 minut lub do poczernienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Dodaj ancho; broil 2 protokół.
5
Paprykę umieścić w papierowej torbie; szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
6
Odstawić 5 minut; obrać.
7
Paprykę, ancho, 1/4 łyżeczki soli, a następnie 8 składników (przez chleb) umieścić w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
ChlebChleb
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
8
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Rybę posypać 1/4 łyżeczki soli. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj rybę na patelnię; gotować 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Wierzch z sosem; podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia91
Magazyn