Halibut smażony z kolendrą i marchewką
Smażony Halibut z kolendrą i marchewką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 8,37 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 41g białka, oraz 6G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona gorczycy, nasiona kolendry, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Halibut Confit z porem, kolendrą i cytryną, Halibut Confit z porem, kolendrą i cytryną, oraz Marchew Kolendrowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj halibuta: Tost kolendry i nasion kopru włoskiego na średniej patelni na średnim ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Wyjąć z ognia i zmiażdżyć zaprawą i tłuczkiem lub przenieść do czystego młynka do przypraw. Zmiel na drobny proszek.
Dodać kurkumę i cayenne. Odstawić 1/4 łyżeczki mieszanki przypraw; zachować pozostałą mieszankę przypraw.
Wyłożyć halibuta na blasze/blasze i doprawić solą i pieprzem.
Umyć lub skropić 1 łyżką oliwy z oliwek i natrzeć pozostałą mieszankę przypraw na rybę z obu stron. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Przygotuj marchewkę: podczas gdy ryba odpoczywa, zagotuj duży garnek osolonej wody. W międzyczasie napełnij kolejną miskę lodem i wodą, aby utworzyć lodową kąpiel. Gdy woda się zagotuje, dodać marchew i gotować, aż chrupiące-miękkie, o 2 protokół.
Przenieś je do łaźni lodowej za pomocą łyżki szczelinowej. Wyciągnij je po około 2 minutach i odstaw na bok.
Zrobić sos jogurtowy: grzać nasiona gorczycy na patelni tak samo jak z kolendry i nasion kopru włoskiego. Zmiażdżyć lub zmielić i wymieszać z jogurtem, oliwą z oliwek i startym imbirem. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do małej miski.
Gdy stół jest ustawiony, podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i podgrzewaj, aż się połysk.
Dodaj filety halibuta na patelni i niech gotować nietknięte, aż zaczną łatwo uwalniać z patelni, o 4 protokół. Delikatnie odwróć i gotuj drugą stronę, aż ryba będzie tylko gotowana, ale nadal lekko przezroczysta w środku.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w innej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj marchew i wrzucić do herbu. Doprawić solą.
Dodaj szalotkę i gotować, aż tylko zacznie zmiękać, ale nadal fioletowy, o 2 protokół. Wyciągnij z ognia i przenieś marchewkę na talerz lub talerz.
Dodaj 1/4 łyżeczki reserved spice blend do pozostałego oleju na patelni. Łyżka oleju smakowego nad marchewką i zakończyć natką pietruszki.
Ryby i marchew podawać na 2 ładnych talerzach z marchewką.
Skropić sosem jogurtowym lub podawać sos w małej misce obok.
Szukaj U. S. Pacific lub Alaskan {Canadian Pacific} hook-and-line lub wild-caught halibut. Sprawdź również Monterey Bay Aquarium Seafood Watch, aby uzyskać najnowsze wiadomości na temat najlepszych wyborów.
From The Newlywed Cookbook: Fresh Ideas & Modern Recipes for Cooking with & for Each Other by Sarah Copeland. Copyright © 2012 By Sarah Copeland; photographs copyright © 2012 by Sara Remington. Wydany przez Chronicle Books LLC.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Loveblock Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.