Halibut smażony z dodatkiem szalotki orzechowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj smażonego halibuta z szalotką Pekan. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 34g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,61 zł / porcja. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę płaską, oliwę z oliwek, akompaniament: kliny cytrynowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pekan można śledzić to danie główne z Tort Bourbon z orzechami pekan: klasyk południa jako deser. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Halibut smażony z dodatkiem szalotki orzechowej, Grillowany Halibut z masłem Bazyliowo-Szalotkowym, oraz Pieczony Halibut Z Ciepłym Sosem Z Szalotki Cytrynowej.
Instrukcje
Halibut osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć ryby, obracając raz, aż złoty i po prostu gotowane przez, 4 do 6 minut w sumie.
Przenieść na talerze i zachować ciepło, luźno pokryte folią.
Dodaj pozostałą łyżkę oleju do patelni i gotować szalotkę na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż blady złoty, 3 do 4 protokół.
Dodać pekan i podsmażyć na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż pachnące i ciemniejszy odcień, o 3 protokół.
Dodać masło i wymieszać do rozpuszczenia.
Wyjmij patelnię z ognia i wymieszaj skórkę, pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku.
Posypać pekan szalotka polewa nad rybą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.