Halibut Smażony W Piekarniku
Halibut smażony w piekarniku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1147 kalorii, 143g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 24,41 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 60% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką grecką przyprawę, maślankę, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Halibut smażony w piecu czosnkowo-ziołowym, Halibut Smażony W Piekarniku Czosnkowo-Ziołowym, oraz Maślanka Piekarnik" Smażony " Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw dużą plastikową torebkę do zamykania w misce.
Dodaj filety z halibuta i zamknij torebkę. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C).
Połowę krakersów i połowę Greckiej przyprawy umieścić w blenderze. Przykryj i pulsuj, aż staną się drobnymi okruchami.
Wlać do płytkiej miski i powtórzyć z pozostałymi krakersami i grecką przyprawą.
Jajka ubić z wodą w osobnej misce.
Wyjąć halibuta z worka i wyrzucić marynatę. Zanurz ryby w jajku, a następnie w okruchach, aż będą równomiernie pokryte.
Umieść powlekane filety w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali. Nie pozwól im się dotykać, ponieważ będą spawać się razem.
Skropić masło na wierzchu ryby.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż ryba będzie nieprzejrzysta i łatwo się płatkuje widelcem, około 45 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio]()
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku