Halibut Smażony Na Patelni

Halibut Smażony Na Patelni
Pan smażony Halibut wymaga ok. 25 minut od początku do końca. To danie główne ma 302 kalorie, 26g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka jaj, filety z halibuta, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Halibut smażony z Rémoulade, Smażona Kanapka Z Halibutem, oraz Sekretny Smażony Halibut dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jajko ubić w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Połączyć mąkę, herbes de Provence, owoce morza przyprawy, sól, i czarny pieprz w oddzielnej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Przyprawa Do Owoców MorzaPrzyprawa Do Owoców Morza
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Pokrój halibuta na 4 równe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
4
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Każdy kawałek halibuta zanurzyć w ubijanym jajku.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
6
Pogłębiać wszystkie boki każdego kawałka w mieszaninie mąki, aby równomiernie płaszcz; dotknij nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
W gorącej oliwie natychmiast umieść pokryte kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
8
Gotować halibuta, aż lekko rumiane, o 5 protokół; włączyć i gotować, aż ryba jest nieprzezroczysta i płatki łatwo widelcem, kolejne 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn