Halibut Smażony Na Patelni
Pan smażony Halibut wymaga ok. 25 minut od początku do końca. To danie główne ma 302 kalorie, 26g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka jaj, filety z halibuta, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Halibut smażony z Rémoulade, Smażona Kanapka Z Halibutem, oraz Sekretny Smażony Halibut dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jajko ubić w małej misce.
Połączyć mąkę, herbes de Provence, owoce morza przyprawy, sól, i czarny pieprz w oddzielnej misce.
Pokrój halibuta na 4 równe kawałki.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Każdy kawałek halibuta zanurzyć w ubijanym jajku.
Pogłębiać wszystkie boki każdego kawałka w mieszaninie mąki, aby równomiernie płaszcz; dotknij nadmiar mąki.
W gorącej oliwie natychmiast umieść pokryte kawałki.
Gotować halibuta, aż lekko rumiane, o 5 protokół; włączyć i gotować, aż ryba jest nieprzezroczysta i płatki łatwo widelcem, kolejne 2 protokół.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku