Halibut Provencale
Halibut Provencale może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,48 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 23G białka, oraz 11g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, sól i pieprz, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 12 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Spróbuj Halibut Brochettes Provençale, Halibut Brochettes Provençale, oraz Pieczony Halibut Provencale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej z pestek winogron na średnim ogniu w rondlu.
Podsmażyć szalotkę i czosnek, aż szalotki włączyć półprzezroczyste, uważając, aby nie spalić czosnek. Wymieszać z rozmarynem i tymiankiem, dodać pokruszone pomidory, doprawić solą i pieprzem, przykryć i pozostawić na wolnym ogniu przez 15 minut, a następnie częściowo zdjąć pokrywkę (pozostawić przykrytą na tyle, aby utrzymać rozpryski w dół) i zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, niech zagęścić i zmniejszyć przez kolejne 15 minut.
Gdy sos zgęstnieje, doprawiamy rybę solą i pieprzem. Ułóż rybę na stojaku do gotowania na parze i gotuj na patelni z wrzącą wodą, aż łatwo się zbryla, około 6 do 7 minut.
Gdy ryba jest na parze, zdjąć sos z ognia i ubić w śmietanie. SOS przecedzić do miski.
Łyżka sosu do środka talerza, top z filetem rybnym i świeżymi pomidorami winogronowymi.
Posypać listkami pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio