Halibut Po Grecku

Halibut w stylu greckim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.75 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu. Jeśli masz liście oregano, pomidory w puszkach, filety z halibuta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym), Halibut W Stylu Kubańskim, oraz Halibut-Styl Śródziemnomorski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej 12 W. nieprzywierająca patelnia na średnim ogniu z 1 łyżką. olej. Rub halibut z 1/4 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pepper. Lekko brązowe ryby na patelni tylko z jednej strony, 3 do 4 minut.
Na patelnię dodać pozostały olej wraz z koprem włoskim i ouzo. Gotować, często mieszając, aż będzie lekko złocisty i prawie miękki, około 8 minut.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, 1 minutę.
Dodaj pomidory, 1/2 szklanki wody, ciecierzycę, pozostałą sól i pieprz, i oregano i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać stabilne gotowanie na wolnym ogniu.
Ułożyć filety halibuta, rumiane bok do góry, w sosie i gotować na wolnym ogniu, aż ryba jest gotowane przez, 5 do 10 protokół.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio