Halibut pieczony z sosem beszamelowym
Pieczony Halibut z sosem beszamelowym to pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 687 kalorii. Na $9.15 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 94 smakoszy i kucharzy. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz wino, mieloną gałkę muszkatołową, filety z halibuta i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 34 minuty. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Halibut pieczony z sosem beszamelowym, Steki z halibuta pieczonego z sosem malinowym, oraz Pieczony Halibut Z Ciepłym Sosem Z Szalotki Cytrynowej.
Instrukcje
Uwaga kucharza: halibut można zastąpić 24 uncjami filetów z soli. Skróć czas gotowania w mieszaninie winnej do 3 do 4 minut.
Spray 7 przez 11-calowe szklane naczynie do pieczenia w sprayu do gotowania. Odstawić.
Do sosu beszamelowego: w rondlu 2-quart roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać mąkę i ubijać, aż będzie gładka, o 2 protokół. Stopniowo dodawać ciepłe mleko, stale ubijając, aby zapobiec grudkom. Dusić na średnim ogniu, stale ubijając, aż sos będzie gęsty i gładki, około 10 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z serem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
W przypadku halibuta: w dużym rondlu zagotuj Wino i wodę na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i dodać halibuta. Przykryć patelnię i gotować, aż mięso będzie nieprzezroczyste, 8 do 10 protokół. Za pomocą szpatułki rybnej ostrożnie wyjmij rybę i ułóż w jednej warstwie w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzej brojlera. Łyżka sos beszamelowy nad rybą i top z parmezanem. Kropka z masłem i broil aż złoty, 2 do 4 protokół.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.