Halibut pieczony z puree z ricotty i groszku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego halibuta z Puree z ricotty i groszku. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 396 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,4 USD za porcję. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ser ricotta, filety z halibuta, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kabobs Z Halibuta Pieczonego, Halibut pieczony z polewą Miso, oraz Halibut pieczony z letnimi ziołami.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Wyłożyć patelnię brojlerów folią i podgrzać 5 minut.
Tymczasem marchew i cebulę posmarować 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Rybę posmarować pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem, posypać papryką. rybę równomiernie posmarować papryką.
Ostrożnie wyjmij patelnię z piekarnika, umieść rybę na środku i rozrzuć cebulę i marchew. Broil, aż ryba jest złoty i tylko gotowane przez, 8 do 10 protokół.
Tymczasem, kuchenka mikrofalowa groszek w misce z 1/4 szklanki wody, aż po prostu miękkie, o 4 protokół.
Przełożyć groszek i płyn do robota kuchennego i pulse z ricotta, masło i szczypta soli, aby lekko grube puree. Przecier podzielić między talerze i top z ryb, marchew, cebula i soki z patelni.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris