Halibut pieczony w piecu z Tapenadą z czarnych oliwek na pieczonej czerwonej papryce (Rzepak Asado con Tapenada Negra Y Pimientos Morrones)

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczony w piecu Halibut z czarną oliwą Tapenade na pieczonej czerwonej papryki (Rzepak Asado con Tapenada Negra y pimientos Morrones) spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $8.13 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Jeśli masz anchois, olej canolan, butelki pieczonej papryki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Tapenada z oliwek z kurczakiem i komosą ryżową z pieczonym czosnkiem, pieczoną czerwoną papryką i bazylią, Pieczone w piekarniku Chile Relleno z sosem Chipotle Asado, oraz Pieczona czerwona papryka: dwie techniki pieczenia i sposób ich marynowania są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Włóż wszystkie składniki tapenady do miski roboczej robota kuchennego. Puls do gładkości. Tapenadę zeskrobać do miski, przykryć folią i schłodzić. Tapenadę można przygotować z wyprzedzeniem do 3 dni.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Filety z halibuta osuszyć papierowymi ręcznikami. Steki z halibuta doprawiamy obficie solą i pieprzem.
Rozgrzej olej rzepakowy na średnim ogniu na dużej patelni odpornej na działanie pieca (bez plastikowych uchwytów!) aż gorące, ale niepalące. Wsuń kawałki halibuta od strony skóry na patelnię i gotuj, aż dolna strona będzie złota, a krawędzie ryby zaczną wyglądać nieprzezroczysto, około 3 minut. Odwróć steki i umieścić w piekarniku na 2 do 3 minut lub aż steki są po prostu nieprzezroczyste w środku.
Podczas gotowania ryby, ogrzać czerwoną paprykę na patelni na małym ogniu.
Aby służyć, umieść mały kopiec czerwonej papryki na każdym talerzu i umieść halibuta na kopcu. Za pomocą 2 łyżeczek uformować quenelle (w kształcie jajka) tapenady i ułożyć na steku.
Tapenada użyta do nadzienia filetów utrzymuje się przez długi czas w lodówce. Możesz go użyć do góry prawie każdej ryby lub kurczaka z grilla, wymieszać z sosami sałatkowymi lub jako kanapkę.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.