Halibut pacyficzny z fasolą Fava i krewetkami

Halibut pacyficzny z fasolą Fava i krewetkami może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 55g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka zielonej soczewicy, sól, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać szafran, można śledzić to danie główne z Kremowy jogurt szafranowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Spróbuj Halibut na puree fasolowym z miętą, Halibut smażony z dymką Walla Walla, fasolą Fava i Sh, oraz Krewetki i fasola Fava z pomidorami i oliwkami Kalamatan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wino do wrzenia w małym rondlu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub do zmniejszenia do 2 łyżki stołowe.
Wlać zredukowane wino do małej miseczki; odstawić.
Przynieś 2 szklanki wody, soczewicy i 1/4 łyżeczki soli do wrzenia w małym rondlu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 20 minut.
Dodaj fasolę fava; dusić 5 minut lub do miękkości.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotkę; smażyć 2 minuty.
Dodaj krewetki; smażyć 3 do 4 minut.
Dodaj soczewicę, fasola fava, i pomidor; smażyć 2 protokół.
Dodaj zredukowane wino, kolendrę, masło, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki białego pieprzu; mieszaj, aż masło się rozpuści. Odstawić i ogrzać.
Filety posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki białego pieprzu.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w dużej patelni nonstick żaroodporne na dużym ogniu; dodać filety, i smażyć, strona skóry, 2 minuty lub do brązowego. Obrócić filety i piec, odsłonięte, w 350 przez 8 minut lub aż ryby płatki testowane widelcem.
Służyć, łyżka 3/4 Puchar mieszanki krewetek w środku każdej płyty. Wierzch z filetem; skropić 3 łyżkami szafranu Beurre Blanc.
Uwaga: fasola Fava jest dostępna na większości rynków Bliskiego Wschodu, sklepów specjalistycznych i rynków rolnych. Fasola Lima może być zastąpiona.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.