Halibut pachnący szafranem ze szpinakiem, cukinią i pomidorem

Pachnący szafranem Halibut ze szpinakiem, cukinią i pomidorem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 79g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 541 kalorii. Na 14,84 zł / porcja, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, pomidory, cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Halibut Pomidor Cukinia Pieczeń, Szafran Tagliarini Ze Ślimakami, Szczaw, Pomidor, Cukinia, oraz Pieczony Halibut Z Cukinią, Pomidorem, Koperkiem I Fetą.
Instrukcje
W małej misce wymieszać sok z 1 cytryny, oliwę z oliwek i szafran. Filety rybne przyprawiamy grubą solą i pieprzem.
Umieść w niereaktywnym naczyniu w jednej warstwie.
Wlać mieszaninę oleju na rybę i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin.Rozgrzej piekarnik do 232°. Spryskaj patelnię nieprzywierającym sprayem do gotowania i włóż do piekarnika, aż będzie gorący, około 5 minut.
Posypać trochę grubej soli na dnie gorącej patelni. Wyjmij filety rybne z marynaty, zachowując marynatę i umieść je, skórą w dół, na gorącej patelni. Pieczeń aż nieprzezroczyste przez cały po przekłuciu nożem, 7 do 10 protokół.W międzyczasie przygotować warzywa: na dużej nieaktywnej patelni podsmażyć na średnim ogniu, ogrzać oliwę z oliwek.
Dodaj szalotki i smażyć, aż zaczną mięknąć, 2 do 3 protokół.
Dodać szafran i nadal gotować, aż szalotki są miękkie, o 4 protokół więcej.
Transfer około 1 Tbs. z szalotki do małego naczynia i odstawić.Zwiększyć ciepło pod patelnią do wysokich smażenia. Pracując w 3 partiach, dodaj liście szpinaku do szalotki pozostającej na patelni. Smażyć, podrzucając stale, aż szpinak zwiędnie, ale nadal jasnozielony, 4 do 5 minut.
Przełożyć na talerz, doprawić grubą solą i pieprzem i ogrzać.
Umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj zarezerwowane szalotki.
Dodać cukinię i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, 2 do 3 protokół.
Dodaj pomidory i gotuj, mieszając, aż pomidory zaczną mięknąć, 3 do 4 minut.
Dodaj zarezerwowane marynaty, zwiększyć ogień do wysokiej, i gotować, aż sos jest lekko zagęszczony i warzywa są po prostu miękkie, 5 do 7 minut więcej. Doprawić grubą solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Kopiec część szpinaku w środku każdego talerza. Top każdy z filetem rybnym i łyżką mieszanki cukinii nad rybą. Rybę i talerz odkurzyć natką pietruszki.
Pozostałą cytrynę pokroić w kliny i podzielić między talerze.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku