Halibut pachnący szafranem ze szpinakiem, cukinią i pomidorem

Halibut pachnący szafranem ze szpinakiem, cukinią i pomidorem
Pachnący szafranem Halibut ze szpinakiem, cukinią i pomidorem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 79g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 541 kalorii. Na 14,84 zł / porcja, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, pomidory, cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Halibut Pomidor Cukinia Pieczeń, Szafran Tagliarini Ze Ślimakami, Szczaw, Pomidor, Cukinia, oraz Pieczony Halibut Z Cukinią, Pomidorem, Koperkiem I Fetą.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszać sok z 1 cytryny, oliwę z oliwek i szafran. Filety rybne przyprawiamy grubą solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Filety RybneFilety Rybne
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
SzafranSzafran
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Umieść w niereaktywnym naczyniu w jednej warstwie.
3
Wlać mieszaninę oleju na rybę i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin.Rozgrzej piekarnik do 232°. Spryskaj patelnię nieprzywierającym sprayem do gotowania i włóż do piekarnika, aż będzie gorący, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4
Posypać trochę grubej soli na dnie gorącej patelni. Wyjmij filety rybne z marynaty, zachowując marynatę i umieść je, skórą w dół, na gorącej patelni. Pieczeń aż nieprzezroczyste przez cały po przekłuciu nożem, 7 do 10 protokół.W międzyczasie przygotować warzywa: na dużej nieaktywnej patelni podsmażyć na średnim ogniu, ogrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj szalotki i smażyć, aż zaczną mięknąć, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
6
Dodać szafran i nadal gotować, aż szalotki są miękkie, o 4 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
SzafranSzafran
7
Transfer około 1 Tbs. z szalotki do małego naczynia i odstawić.Zwiększyć ciepło pod patelnią do wysokich smażenia. Pracując w 3 partiach, dodaj liście szpinaku do szalotki pozostającej na patelni. Smażyć, podrzucając stale, aż szpinak zwiędnie, ale nadal jasnozielony, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Przełożyć na talerz, doprawić grubą solą i pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
9
Umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj zarezerwowane szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Dodać cukinię i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
11
Dodaj pomidory i gotuj, mieszając, aż pomidory zaczną mięknąć, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
12
Dodaj zarezerwowane marynaty, zwiększyć ogień do wysokiej, i gotować, aż sos jest lekko zagęszczony i warzywa są po prostu miękkie, 5 do 7 minut więcej. Doprawić grubą solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Kopiec część szpinaku w środku każdego talerza. Top każdy z filetem rybnym i łyżką mieszanki cukinii nad rybą. Rybę i talerz odkurzyć natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
13
Pozostałą cytrynę pokroić w kliny i podzielić między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn