Halibut Owinięty W Bawełnę
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj halibuta owiniętego w Rzym. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 33g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz masło, cytrynę, nieskazitelne zewnętrzne liście rzymskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Halibut owinięty w Zielenie, Halibut Owinięty Ziemniakami, oraz Halibut Owinięty Filo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° i płaszcz wewnątrz 13-przez 9-calowe szklane lub ceramiczne do pieczenia lub zapiekania naczynia z 1 łyżką masła.
Wyciąć 2 cienkie plastry z każdej połowy cytryny i wycisnąć sok z pozostałej cytryny.
Rozgnieść razem pozostałe 2 łyżki masła, 1 łyżeczka soku z cytryny i szalotki i dobrze doprawić solą i pieprzem.
Posypać naczynie pozostałym sokiem.
Sałatę ugotować w dużym garnku z osoloną wrzącą wodą 1 minutę. Natychmiast przenieść szczypcami do miski z lodowatą wodą do ostygnięcia.
Odcedzić sałatę i wyciąć żeberka, pozostawiając górę 1 cal liści nienaruszone.
Rozłóż 1 liść sałaty wzdłuż na powierzchni roboczej.
Umieść kolejny liść na pierwszym liściu, nakładając się na tyle, aby pokryć wszelkie otwory(w razie potrzeby użyj 2 dodatkowych liści). Przyprawiamy 1 szt. halibuta solą i pieprzem i układamy na środku sałaty.
Wierzch ryby posmarować jedną czwartą masła szalotkowego. Sałatę owinąć na rybę, aby uformować paczkę (nie martw się, jeśli końcówki nie są pokryte sałatą) i przenieść do naczynia do pieczenia. Dodać 3 więcej pakietów w ten sam sposób, układając je blisko siebie w naczyniu do pieczenia.
Na wierzchu każdego opakowania plasterkiem cytryny. Opakowania przykryj arkuszem wosku lub pergaminu, a następnie szczelnie przykryj naczynie folią.
Piec w środku piekarnika, aż centra paczek będą po prostu twarde w dotyku, 15 do 20 minut, w zależności od grubości ryby.
Podawać z sokami z patelni polewanymi paczkami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.