Halibut i Cioppino na zakwasie z San Francisco

Halibut i Cioppino na zakwasie z San Francisco
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj halibuta i Cioppino z zakwasem San Francisco. Ten przepis służy 4 i kosztuje $22.57 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 209g białka, 83g tłuszczu, oraz w sumie 2049 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, cytrynę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 54 minuty. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj San Francisco Cioppino, San Francisco Cioppino, oraz CHUDY SAN FRANCISCO CIOPPINO dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Połącz, czosnek, masło, pietruszka, sól i pieprz w misce i wymieszaj, aby połączyć. Wnętrze plasterków posmarować masłem czosnkowym i tostować cały bochenek w piekarniku przez 10 minut, aż będzie chrupiący i pachnący. Rezerwa pozostałego masła czosnkowego do góry cioppino z.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
CioppinoCioppino
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
3
Umieść chorizo w robocie kuchennym i przetworzyć, aż kawałki będą małe i dobrze zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Podgrzej holenderski piekarnik na średnim ogniu i dodaj mielone chorizo gotować, aż dobrze zabarwiony i tłuszcz jest renderowany. W międzyczasie dodaj czosnek, seler, cebulę i odsączone pomidory do robota kuchennego i proces, aż masz gładką konsystencję małych kawałków warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo NaziemneChorizo Naziemne
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
5
Po ugotowaniu zmielonego chorizo, wlać dwie ilości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i dodać puree warzywne, tymianek i liść laurowy i saute przez kolejne 5 do 7 minut. Gdy ciecz się trochę ugotuje, odkurz mąkę i dobrze wymieszaj-to tworzy podstawę zasmażki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Chorizo NaziemneChorizo Naziemne
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
6
Dodaj czerwone wino, zarezerwowany sok pomidorowy i bulion z kurczaka. Lekko doprawić solą i pieprzem, a następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
7
Po 1 godzinie podgrzej i dodaj kraby i małże do bulionu i gotuj na parze, aż się otworzą, około 10 minut. Zmniejszyć ogień i dodać krewetki i filety rybne, delikatnie wymieszać, aby pokryć wszystko. Dusić delikatnie, aż krewetki i ryby są gotowane, a następnie wyłączyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
8
Podawać cioppino z tostami na zakwasie i polać łyżką masła czosnkowego, natką pietruszki i cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mafaldi Fresh Jeśli To MożliweMafaldi Fresh Jeśli To Możliwe
Masło CzosnkoweMasło Czosnkowe
CioppinoCioppino
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji

Składniki

1ignam, obrany i pokrojony w grube klinyignam, obrany i pokrojony w grube kliny794opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgePomidory San Marzano, odsączone, ręcznie kruszone z sokiemPomidory San Marzano, odsączone, ręcznie kruszone z sokiem2(mequite, hikora lub olcha)średniej wielkości świeże pomidory (około , obrane i pokrojone na szóstki)średniej wielkości świeże pomidory (około , obrane i pokrojone na szóstki)454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgechorizo (suszone dojrzewające chorizo), mielone w maszynce kuchennejchorizo (suszone dojrzewające chorizo), mielone w maszynce kuchennej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino2kilogramyświeże kraby Dungeness każdy), pokrojone na 6 sztukświeże kraby Dungeness każdy), pokrojone na 6 sztuk22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuposiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąkamąka0pęczkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony2ząbki czosnkuząbki czosnku4filetyFilety z halibuta (otrzymujemy cały duży kawałek halibuta, bez kości i skórki)Filety z halibuta (otrzymujemy cały duży kawałek halibuta, bez kości i skórki)4krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1cytryna, pokrojona na pół, do podania zcytryna, pokrojona na pół, do podania z16małże małe, szorstkiemałże małe, szorstkie4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekurczak niskosodowykurczak niskosodowy4krewetki i żyłkiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1łyżka czerwony ocet winny3 szklanki wiórków dębowych lub orzechowych lub 6 dużych kawałków namoczonych w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę i maksymalnie 4 godziny3 szklanki wiórków dębowych lub orzechowych lub 6 dużych kawałków namoczonych w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę i maksymalnie 4 godziny0pęczkiPietruszka włoska, posiekana do dekoracjiPietruszka włoska, posiekana do dekoracji16largeskrewetki niegotowane, obrane i deveinedkrewetki niegotowane, obrane i deveined1Bochenekchleb na zakwasie, pokrojony w plastry, ale nadal połączony u podstawychleb na zakwasie, pokrojony w plastry, ale nadal połączony u podstawy1kijemasło niesolone, temperatura pokojowamasło niesolone, temperatura pokojowa

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W54 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia97
Magazyn