Halibut grillowany II
Grillowany halibut II może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Ten przepis daje 6 porcji po 198 kalorii , 32 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 5,79 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup bazylię, oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 31 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i pierwotną . Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 97% . Wypróbuj Blueberry Ginger Salsa z Grillowanym Halibutem , Pieczonym Halibutem i Halibutem Kolendrowo-Limonkowym, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Umieść filety halibuta w płytkim naczyniu do pieczenia. W misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z limonki, tymianek, bazylię, oregano i rozmaryn.
Zalej rybę marynatą, przykryj i odstaw do lodówki na 2 do 4 godzin.
Rozgrzej grill do średniej temperatury. Dostosuj wysokość rusztu do 4-6 cali od źródła ciepła.
Lekko natłuść ruszt grilla.
Wyjmij halibuta z naczynia i wylej marynatę. Smaż przez 5 minut z każdej strony lub do momentu, aż ryba będzie łatwo rozdzielona widelcem.