Halibut Gotowany Na Parze Z Pomarańczami, Pomidorami I Oliwkami
Halibut gotowany na parze z pomarańczami, pomidorami i oliwkami to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 34g białka, oraz 14g tłuszczu. Na $6.59 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, filety z halibuta, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony Halibut z cukinią, oliwkami, pomidorami i pomarańczami, Halibut z kaparami, oliwkami i pomidorami, oraz Halibut, Dynia, Pomidory I Oliwki.
Instrukcje
Odetnij skórkę i biały pestkę z pomarańczy.
Wytnij pomarańcze między membranami, aby uwolnić segmenty.
Rozgrzać olej w ciężkiej bardzo dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć do miękkości i po prostu zaczyna się brązowy, o 8 protokół.
Dodaj pomidory i wino. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu 3 minuty. Delikatnie wymieszać w pomarańczowych segmentach i oliwkach. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Filety z halibuta posypać solą i pieprzem. Ułóż halibuta w jednowarstwowej mieszance warzywnej na patelni. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż halibut będzie po prostu nieprzezroczysty w środku, około 12 minut. Łyżka mieszanki warzywnej na talerze. Top z halibuta.
Ser feta umieścić na mieszance warzywnej i obok halibuta.
Posypać szczypiorkiem i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Loveblock Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 24 dolarów za butelkę.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.