Halibut gotowany na parze z imbirem, pomarańczą i limonką
Halibut gotowany na parze z imbirem, pomarańczą i limonką to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonego imbiru, cayenne, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Halibut gotowany na parze ze świeżym imbirem, Sake-gotowany na parze Halibut z imbirem i kapustą, oraz Okoń morski na parze z limonką i imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dnie parowca o szerokości od 11 do 12 cali lub w głębokiej patelni od 5 do 6 litrów połącz sok pomarańczowy, sok z limonki i zmielony imbir. Ustaw nieprzywierającą lub naoliwioną stojak co najmniej 1 cal nad powierzchnią soku (podnieś, jeśli to konieczne, na krawędzi patelni do sernika lub trzech czystych, pustych od 2 do 3 cali.- wysokie puszki z usuniętymi końcami). Przykryć patelnię i doprowadzić sok do wrzenia na dużym ogniu.
Opłucz rybę. Ustaw kawałki nieco od siebie na stojaku nad wrzącym sokiem; przykryj patelnię i zmniejsz ciepło do średniego. Paruj, aż ryba będzie ledwo nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-patrząc w środku najgrubszej części (przycięte do testu), 8 do 10 minut. Podnieś stojak. Za pomocą szerokiej szpatułki podnieś ryby z stojaka i ustaw na ciepłym talerzu; przykryj, aby utrzymać ciepło. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować soki patelni, odkryte, aż zredukowane do około 1 1/2 szklanki, 10 do 12 protokół.
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą z 3 łyżkami wody.
Dodać mieszaninę, wraz ze świeżym imbirem, do zredukowanych soków z patelni; mieszać do zagotowania.
Dodaj sól i cayenne do smaku.
Podziel SOS równomiernie pomiędzy cztery talerze obiadowe.
Połóż kawałek ryby w sosie na każdym talerzu.
Każdą porcję udekorować kilkoma kroplami olejku chili i strzępami skórki limonki.