Habanero-Pieczony Indyk Solony
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonego indyka z solanką Habanero. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 677 kalorii, 84g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 94 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz paprykę, cebulę, habanero chiles i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Maślany, suchy solony pieczony indyk z prażonymi warzywami korzeniowymi Panzanella, Indyk pieczony na sucho, oraz Indyk Pieczony Solony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do solanki: w dużym garnku z pokrywką, połączyć sól i cukier z 21/2 galonów zimnej wody. Wymieszać do rozpuszczenia, dodać czosnek i pieprz. Nosząc Rękawiczki, pokrój habaneros prawie na ćwiartki, ale pozostaw nienaruszony koniec łodygi.
Umieść habaneros w solance i wymieszaj.
Wyjąć podroby z indyka i wstawić do lodówki. Spłucz indyka zimną wodą i umieść go w solance, upewniając się, że ptak jest całkowicie zanurzony. Przykryj garnek folią i pokrywką i przechowuj w lodówce przez 12 do 24 godzin.
W przypadku indyka: gotując indyka, Rozgrzej piekarnik do 204°. w rękawiczkach wyjmij indyka z solanki, wyrzuć solankę i osusz.
Ułożyć podroby na dnie patelni i ułożyć indyka, pierś do góry na podrobach.
Habaneros kroimy prawie na ćwiartki, trzymając przyczepiony koniec łodygi i dodajemy do cebuli. Na małej patelni roztopić 2 łyżki masła i zalać cebulą i habaneros. Nosząc rękawice, delikatnie wrzuć mieszaninę rękami.
Umieścić w jamie indyka. Pozostałe masło natrzeć na zewnątrz indyka i posypać pieprzem. Wiązać pałeczki perkusyjne wraz ze sznurkiem kuchennym i podwijać końcówki skrzydeł do góry i pod skrzydłami. Pierś indyka przykryć masłem z folii aluminiowej i wstawić do piekarnika. Piecz przez 50 minut. Tymczasem bulion rozgrzać tylko na wolnym ogniu i utrzymać ciepło. Po 50 minutach zdejmij folię z piersi i zalej 1/2 szklanki rozgrzanego bulionu. Nadal gotować, fastrygując sokami z patelni co 30 minut, aż termometr włożony w najgrubszą część uda odczyta około 165°. Baste z pozostałą 1/4 szklanki bulionu, jeśli patelnia staje się zbyt sucha. Indyk powinien potrzebować 2 1/2 do 3 godzin całkowitego czasu gotowania. Jeśli nogi stają się zbyt brązowe, przykryj je folią, kontynuując gotowanie.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na co najmniej 20 minut. Rzeźbić i podawać.