Habanero-Pieczony Indyk Solony

Habanero-Pieczony Indyk Solony
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonego indyka z solanką Habanero. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 677 kalorii, 84g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 94 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz paprykę, cebulę, habanero chiles i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Maślany, suchy solony pieczony indyk z prażonymi warzywami korzeniowymi Panzanella, Indyk pieczony na sucho, oraz Indyk Pieczony Solony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do solanki: w dużym garnku z pokrywką, połączyć sól i cukier z 21/2 galonów zimnej wody. Wymieszać do rozpuszczenia, dodać czosnek i pieprz. Nosząc Rękawiczki, pokrój habaneros prawie na ćwiartki, ale pozostaw nienaruszony koniec łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Umieść habaneros w solance i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
3
Wyjąć podroby z indyka i wstawić do lodówki. Spłucz indyka zimną wodą i umieść go w solance, upewniając się, że ptak jest całkowicie zanurzony. Przykryj garnek folią i pokrywką i przechowuj w lodówce przez 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
W przypadku indyka: gotując indyka, Rozgrzej piekarnik do 204°. w rękawiczkach wyjmij indyka z solanki, wyrzuć solankę i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Ułożyć podroby na dnie patelni i ułożyć indyka, pierś do góry na podrobach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Umieścić cebulę w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Habaneros kroimy prawie na ćwiartki, trzymając przyczepiony koniec łodygi i dodajemy do cebuli. Na małej patelni roztopić 2 łyżki masła i zalać cebulą i habaneros. Nosząc rękawice, delikatnie wrzuć mieszaninę rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Umieścić w jamie indyka. Pozostałe masło natrzeć na zewnątrz indyka i posypać pieprzem. Wiązać pałeczki perkusyjne wraz ze sznurkiem kuchennym i podwijać końcówki skrzydeł do góry i pod skrzydłami. Pierś indyka przykryć masłem z folii aluminiowej i wstawić do piekarnika. Piecz przez 50 minut. Tymczasem bulion rozgrzać tylko na wolnym ogniu i utrzymać ciepło. Po 50 minutach zdejmij folię z piersi i zalej 1/2 szklanki rozgrzanego bulionu. Nadal gotować, fastrygując sokami z patelni co 30 minut, aż termometr włożony w najgrubszą część uda odczyta około 165°. Baste z pozostałą 1/4 szklanki bulionu, jeśli patelnia staje się zbyt sucha. Indyk powinien potrzebować 2 1/2 do 3 godzin całkowitego czasu gotowania. Jeśli nogi stają się zbyt brązowe, przykryj je folią, kontynuując gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Wyjąć z piekarnika i odstawić na co najmniej 20 minut. Rzeźbić i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia35
Magazyn