Habanero Marmolada
Habanero Marmolada to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przyprawa. Ten przepis służy 70 i kosztuje 17 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka chili habanero, cukier, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Przegrzebki z sosem kokosowym Habanero i salsą Habanero Mango, Pomarańczowa marmolada-babeczki Ricotta z lukrem Marmoladowym, oraz Sekretny składnik (Marmolada): Marmolada i śmierdzące kanapki z serem.
Instrukcje
Umieść 7 czystych słoików do konserw (Rozmiar 1 miseczki), pierścienie i nowe pokrywki na patelni od 6 do 8 litrów. Przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Wyjąć z ognia; pozostawić w wodzie do momentu użycia.
W gumowych rękawiczkach Usuń i wyrzuć łodygi i nasiona z chilies.
Odetnij zakrzywione szczyty i DNA z papryki; Odrzuć łodygi i zapisz kawałki.
Odetnij i wyrzuć białe błony; zachowaj nasiona. Pokrój proste strony pieprzu na 1/8-przez 2 1/2-calowe paski.
W blenderze, wir Chilli, papryka szczyty i dna, i 1/2 szklanki octu, aż gładka czysta.
W patelni 8-do 10-quart na dużym ogniu, przynieś chili pure, nasiona papryki i plasterki, pozostając 1 szklanką octu i cukru do pełnego, toczącego się wrzenia, stale mieszając, a następnie gotuj dokładnie przez 3 minuty.
Dodaj pektynę do patelni. Stale mieszając na dużym ogniu, wróć do pełnego, toczącego się wrzenia, a następnie gotuj dokładnie przez 1 minutę.
Spuścić słoiki, pierścienie i pokrywki. Chochla mieszaniny chili do gorących słoików w ciągu 1/8 cala z góry. (
Niech każda dodatkowa Marmolada ostygnie, a następnie podawać lub schłodzić szczelnie do 2 tygodni.) Wyczyść felgi słoików. Przykryj gorącymi pierścieniami i pokrywkami.
Chroniąc ręce uchwytami do garnków, Odwróć wypełnione słoiki na ręczniku przez 5 minut. Skręć w prawo w górę. Co 5 minut obracaj słoiki, aż Marmolada ustawi się i nasiona są równomiernie rozmieszczone, 45 do 60 minut.
Niech Marmolada ostudzić co najmniej 2 więcej godzin.
Służyć lub przechowywać do 2 lat.