Gęś z farszem jabłkowo-śliwkowym

Gęś z farszem jabłkowo-śliwkowym
Gęś z farszem jabłkowo-śliwkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 1985 kalorie, 79g białka, oraz 158 g tłuszczu. Na $7.25 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jeśli masz sok jabłkowy, masło, liść laurowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona gęś z Brandowanym farszem ze śliwek i sosem z czerwonego wina, Pieczona gęś z farszem jabłkowym, oraz Pieczona gęś z farszem jabłkowym.

Instrukcje

1
Wnętrze gęsi posypać solą. Skóra dobrze ukłuta; odstawić. Na patelni, saute seler, cebula i czosnek na maśle; przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SelerSeler
CzosnekCzosnek
Gęś CałaGęś Cała
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj kolejne 10 składników.
3
Dodaj bułkę tartą, aż farsz będzie miał pożądaną konsystencję. Wypchaj Gęś.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
FarszFarsz
Gęś CałaGęś Cała
4
Umieścić z boku piersi do góry na stojaku w dużej płytkiej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Piec, nieosłonięty, w temperaturze 350 przez 3-3-1 / 2 godziny lub do czasu, gdy termometr odczyta 18
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
1
Połącz wszystkie składniki w rondlu. Gotować i mieszać, aż bąbelki; gotować i mieszać 2 protokół więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Posmaruj gęś w ciągu ostatnich 20 minut pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
3
Usuń cały farsz.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskamiBall® lub Kerr® Pint z wieczkami i opaskami1Średnia żółta cebula, posiekanaposiekane obrane jabłkaposiekane obrane jabłka1liść laurowy, pokruszonyliść laurowy, pokruszony7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweGruba bułka tartaGruba bułka tarta12 łyżeczki czosnku w proszkuramięramię33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany selerposiekany seler1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 łyżki drobno posiekanych ogórków kiszonych3 łyżki drobno posiekanych ogórków kiszonych23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone śliwki w pestkach, posiekanesuszone śliwki w pestkach, posiekane1jajko, lekko pobitejajko, lekko pobite791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony0Batoniki toffi Heathpółksiężycowe plasterki ogórka angielskiegopółksiężycowe plasterki ogórka angielskiego5kgsGęś domowaGęś domowa0Batoniki toffi Heathtymianek mielonytymianek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogotowa musztardagotowa musztarda2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejak zazdrość aniołajak zazdrość anioła0Batoniki toffi Heath1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)12 łyżeczki czosnku w proszkuszałwia przetartaszałwia przetarta1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek10krewetki i żyłkiSólSól12 łyżeczki czosnku w proszku1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia53
Magazyn