Gâteau de Sirop

Gâteau de Sirop
Gâteau de Sirop jest Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 6G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę uniwersalną, mieloną gałkę muszkatołową, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gâteau de Sirop, Grandpere dans le Sirop, oraz Ciasto Z Syropem Cajun (GÂteau De Sirop) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 13 x 9 x 2-calowa metalowa patelnia do pieczenia. Mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, gałkę muszkatołową i 1 łyżeczkę soli przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło w dużej misce, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CynamonCynamon
MasłoMasło
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać cukier i ubić do wymieszania. Ubić w jajkach, po 1 na raz. Ubić w 1 3/4 szklanki syropu, następnie odparowane mleko i kwaśną śmietanę (ciasto może wyglądać zsiadłe).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko OdparowaneMleko Odparowane
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
CukierCukier
SyropSyrop
JajkoJajko
3
Dodaj suche składniki i ubijaj na najniższej prędkości, aż do wymieszania.
4
Przenieść ciasto ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 50 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć patelnię szczelnie folią i przechowywać ciasto w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Śmietanę ubić w średniej misce, aż uformują się szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Ciasto pokroić w kwadraty.
8
Miejsce na talerzach. Łyżka bitej śmietany obok; skropić dodatkowym syropem. W razie potrzeby posypać cukrem pudrem
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Bita śmietanaBita śmietana
SyropSyrop
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn