Gyros z kurczaka z salsą ogórkową i Tsatsiki

Gyros z kurczaka z salsą ogórkową i Tsatsiki
Przepis Gyros z kurczaka z ogórkiem Salsan i Tsatsiki może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 675 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.89 za porcję. Jeśli masz oregano, rozmaryn, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło to danie główne. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Spróbuj Gyros z kurczaka z ogórkiem Salsan i Tsatsiki, Gyros z kurczaka z ogórkiem Salsan i Tsatsiki, oraz do arbuza i ogórka miętowa Sałatka Tsatsiki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Obrać i zetrzeć 1 ogórek, a następnie wycisnąć go rękami, aby usunąć nadmiar wody. Wymieszać razem z jogurtem, 1/2 łyżeczka soku z cytryny, jedna trzecia czosnku, i 1/4 łyżeczka każda z soli i pieprzu, aby tsatsiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Pokrój pozostały ogórek na 1/4-calowe kawałki i wymieszaj z pomidorami, cebulą, pietruszką, miętą, pozostałym 1/2 łyżeczki soku z cytryny i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu, aby zrobić salsę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
4
Delikatnie dusić olej, oregano, rozmaryn, pozostały czosnek, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w małym ciężkim rondlu, stale mieszając, aż czosnek będzie pachnący, ale nie rumiany, 1 do 2 minut. Wrzucić kurczaka z 3 łyżkami oleju czosnkowego i umyć jedną stronę chleba z resztą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Chleb ciepła, naoliwione stronie do góry, w 4-stronnej blachy pan, pokryte folią, 3 do 4 cali od brojlerów 3 minut. Odkryj i piecz, obracając chleb dla równomiernego zabarwienia, aż złoty w plamy, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Rozłóż trochę tsatsiki na ciepłym chlebie i top z kurczakiem i trochę sałaty i salsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
7
Podawać pozostałą sałatę, salsę i tsatsiki na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1
Tsatsiki można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn