Gyros z grillowanej wołowiny

Gyros z grillowanej wołowiny
Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić grillowaną wołowinę Gyros w domu. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka, 20 g tłuszczu i łącznie 469 kalorii. Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 2,45 USD za porcję. Jest idealny na Czwarty Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Świetnie sprawdza się jako dość tanie danie główne. 128 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką pieczeń z polędwicy wołowej, pieprz cayenne, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 93% wyniku, co jest wynikiem niesamowitym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Gyros wołowy, Gyros wołowy i Gyros wołowo-szpinakowy.

Instrukcje

1
W blenderze wymieszaj cebulę, czosnek, cukier, musztardę, imbir, pieprz i cayenne; przykryć i dusić, aż cebula zostanie drobno posiekana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj sos sojowy i wodę; przetwarzać aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Umieść wołowinę w dużej, zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
4
Dodaj marynatę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 1-2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
5
Na sos w blenderze połącz ogórek, czosnek i sól; przykryć i dusić do momentu posiekania ogórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj ocet i olej; przetwarzać aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
7
Przełożyć do dużego naczynia; wymieszać ze śmietaną. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Grilluj wołowinę pod przykryciem na średnio gorącym ogniu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średni – 160°, dobrze wypieczony – 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
9
Wołowinę ułóż na połówkach pita. Na wierzch polać sosem ogórkowym, pokrojoną w plasterki cebulą i posiekanym pomidorem. Pozostały sos przechowuj w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej

Polecane wino: Piersi Bażanta Jeśli), Napój Alkoholowy, Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, 3 łyżki Suchej Musztardy,, Typ Elementu Menu, Moschofilero, Assyrtiko, Agiorgitiko

Gyros można łączyć z białym winem, napojem alkoholowym i innym składnikiem. Jeśli masz ochotę na greckie jedzenie, assyrtiko i moschofilero to wspaniałe białe wina, które pasują do kurczaka, owoców morza itp. Agiorgitiko to pełne, czerwone wino, odpowiednie do pieczonych mięs i jagnięciny. Torres Sangre de Toro Cava z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Torres Sangre de Toro Cava
Torres Sangre de Toro Cava
Jasnożółte z drobnymi i trwałymi perłami. Intensywny. Aromaty kwiatowe i świeżych owoców doskonale współgrają z nutami cytrusów i anyżu. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia35
Magazyn