Gyros Jagnięcy Grecko-Amerykański
Grecko-amerykański Gyros jagnięcy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 719 kalorii, 32G białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2484 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, ostry sos, ogórek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć majonez, możesz podążać za tym daniem głównym z Super! Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Lżejsze jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gyros z greckim kurczakiem, Greckie Gyros z klopsikami, oraz Gyros z greckim kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jagnięcinę, sól, pieprz i oregano połączyć w średniej misce.
Wymieszać z rękami do uzyskania jednorodności. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub do ponad nocy. W międzyczasie umieść jogurt w sitku o drobnych oczkach ustawionym nad małą miseczką. Pozostawić do spuszczenia w lodówce na 1 godzinę. Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 149°.
Umieść zimną mieszaninę w misce robota kuchennego z cebulą, czosnkiem i boczkiem. Proces, aż utworzy się gładki puree, w sumie około 1 minuty, skrobając boki gumową szpatułką w razie potrzeby.
Linia obramowana blachą do pieczenia z folią aluminiową. Wilgotnymi dłońmi uformuj mieszaninę mięsa w prostokąt o wysokości 1 1/2 cala, długości 8 cali i szerokości 5 cali.
Piec, aż środek bochenka czyta 68° na natychmiastowym termometrze odczytu, o 30 protokół. Pozostawić bochenek do odpoczynku w temperaturze pokojowej przez piętnaście minut (lub przechowywać w lodówce do tygodnia-patrz uwaga)
Połącz jogurt, majonez, czosnek, sok z cytryny i pietruszkę i wymieszaj, aby połączyć. Doprawić do smaku solą. Przechowywać w lodówce, pod przykryciem, aż będzie gotowy do użycia.
Dostosuj stojak brojlerów do najwyższej pozycji (około 1 1/2 do 2 cali od elementu brojlerów)i rozgrzej brojlery. Pokrój Bochenek w poprzek na 1/8 do 1/4-calowych pasków (każdy pasek powinien mieć około 5 cali długości i 1 1/2 cala szerokości).
Lay paski na obramowane blachy do pieczenia wyłożone folią aluminiową i broil aż krawędzie są brązowe i chrupiące, o 2 protokół. Namiot z folią aluminiową. Ciepły chleb, umieszczając na obramowanej blasze do pieczenia i pieczenia, aż będzie miękki i giętki, około 45 sekund na stronę.
Na każdym kawałku chleba rozprowadzić 1/4 szklanki sosu. Mięso podzielić równomiernie między kanapki. Top według potrzeb, owinąć folią i służyć.