Gypsy Jamboree Cake

Gypsy Jamboree Cake
Tort Cygański Jamboree to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 643 kalorie, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz wyciąg z cytryny, mieloną gałkę muszkatołową, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Blueberry Jamboree, Mały Cygan, oraz Zupa Cygańska.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj i mąkę dwie patelnie o średnicy 8 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść ocet w miarce i wlej mleko do równej 3/4 szklanki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
3
Ubij cukier ze skróceniem w misce do miksowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Dodać jajka po kolei i kontynuować ubijanie, aż ciasto będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
5
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cynamon, gałka muszkatołowa i sól połączyć w innej misce i wymieszać. Mieszaj mieszaninę mąki do mieszaniny jaj, na przemian z mieszaniną mleka. Wymieszaj ekstrakty z cytryny i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
CynamonCynamon
WaniliaWanilia
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CytrynaCytryna
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
6
Wlać ciasto do przygotowanych patelni, dzieląc równomiernie.
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka lub mały nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut. Fajne 10 minut. Uruchom mały nóż wokół wnętrza patelni przed odwróceniem, aby usunąć ciasta. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia ciasta przed lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
8
Aby zrobić lukier, ubij masło, żółtko i sól razem w misce do miksowania. Stopniowo przesiać cukier cukierniczy, na przemian z gorącą wodą, mieszając do uzyskania gładkości. Nie dodawać kakao do kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
LukierLukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
9
Aby zmrozić ciasto, umieść jedną warstwę na talerzu ciasta. Użyj około połowy lukru, aby przykryć boki i wierzch ciasta. Kakao wymieszać z pozostałym lukrem i dobrze zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
LukierLukier
10
Drugą warstwę ciasta układamy na wierzchu pierwszej i polewamy polewą czekoladową, spotykając się z polewą w połowie strony ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LukierLukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn