Tort Cygański Jamboree to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 643 kalorie, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz wyciąg z cytryny, mieloną gałkę muszkatołową, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Blueberry Jamboree, Mały Cygan, oraz Zupa Cygańska.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj i mąkę dwie patelnie o średnicy 8 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść ocet w miarce i wlej mleko do równej 3/4 szklanki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
3
Ubij cukier ze skróceniem w misce do miksowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
4
Dodać jajka po kolei i kontynuować ubijanie, aż ciasto będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
5
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cynamon, gałka muszkatołowa i sól połączyć w innej misce i wymieszać. Mieszaj mieszaninę mąki do mieszaniny jaj, na przemian z mieszaniną mleka. Wymieszaj ekstrakty z cytryny i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Cynamon
Wanilia
Gałka Muszkatołowa
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Cytryna
Mleko
Sól
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
6
Wlać ciasto do przygotowanych patelni, dzieląc równomiernie.
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka lub mały nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut. Fajne 10 minut. Uruchom mały nóż wokół wnętrza patelni przed odwróceniem, aby usunąć ciasta. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia ciasta przed lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
Nóż
8
Aby zrobić lukier, ubij masło, żółtko i sól razem w misce do miksowania. Stopniowo przesiać cukier cukierniczy, na przemian z gorącą wodą, mieszając do uzyskania gładkości. Nie dodawać kakao do kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
żółtko Jaja
Masło
Kakao W Proszku
Lukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
9
Aby zmrozić ciasto, umieść jedną warstwę na talerzu ciasta. Użyj około połowy lukru, aby przykryć boki i wierzch ciasta. Kakao wymieszać z pozostałym lukrem i dobrze zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Lukier
10
Drugą warstwę ciasta układamy na wierzchu pierwszej i polewamy polewą czekoladową, spotykając się z polewą w połowie strony ciasta.