Gypsy Jamboree Cake
Tort Cygański Jamboree to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 643 kalorie, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz wyciąg z cytryny, mieloną gałkę muszkatołową, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Blueberry Jamboree, Mały Cygan, oraz Zupa Cygańska.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj i mąkę dwie patelnie o średnicy 8 cali.
Umieść ocet w miarce i wlej mleko do równej 3/4 szklanki. Odstawić.
Ubij cukier ze skróceniem w misce do miksowania.
Dodać jajka po kolei i kontynuować ubijanie, aż ciasto będzie gładkie.
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cynamon, gałka muszkatołowa i sól połączyć w innej misce i wymieszać. Mieszaj mieszaninę mąki do mieszaniny jaj, na przemian z mieszaniną mleka. Wymieszaj ekstrakty z cytryny i wanilii.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni, dzieląc równomiernie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka lub mały nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut. Fajne 10 minut. Uruchom mały nóż wokół wnętrza patelni przed odwróceniem, aby usunąć ciasta. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia ciasta przed lukier.
Aby zrobić lukier, ubij masło, żółtko i sól razem w misce do miksowania. Stopniowo przesiać cukier cukierniczy, na przemian z gorącą wodą, mieszając do uzyskania gładkości. Nie dodawać kakao do kroku
Aby zmrozić ciasto, umieść jedną warstwę na talerzu ciasta. Użyj około połowy lukru, aby przykryć boki i wierzch ciasta. Kakao wymieszać z pozostałym lukrem i dobrze zmiksować.
Drugą warstwę ciasta układamy na wierzchu pierwszej i polewamy polewą czekoladową, spotykając się z polewą w połowie strony ciasta.