Gussoni Fritti (Placki Warzywne)
Gussoni Fritti (placki warzywne) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 118 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, ziemniaki, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Amaretti Fritti (Amaretti Fritti), Cukinia Fritti, oraz Placki Warzywno-Kukurydziane dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć mąkę, sól, proszek do pieczenia i tyle wody, aby utworzyć dość luźne, lepkie ciasto. Odstawić.
W dużej misce, połączyć cukinię, ziemniaki, 2 łyżki smalcu, czosnek, szczypta gałki muszkatołowej, Parmigiano i sól i pieprz do smaku.
Wymieszać wystarczy, aby połączyć wszystkie składniki.
W garnku o wysokim boku podgrzej pozostały smalec na dużym ogniu do 375 stopni F.
Mieszankę roślinną zanurzyć w cieście za pomocą łyżki stołowej, upewniając się, że wszystkie powierzchnie każdego placka są pokryte warstwą. Upuść placki na gorący smalec, kilka na raz, i gotować, aż głęboki złoty kolor.
Wyjąć ze smalcu, soli i pozostawić do odsączenia na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami na chwilę przed podaniem.