Gumdropy Pomarańczowe
Pomarańczowe Gumdrops może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 72 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 72. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 77 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka barwników spożywczych, sproszkowane pektyny owocowe, ekstrakt z pomarańczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To jest przynoszone do Was przez smak domu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Domowe Gumdrops, Old-fashioned Gumdrops, oraz Żurawina Gumdrops.
Instrukcje
Linia dolnej i boków 9-in. x 5-po. patelnia bochenkowa z folią. Folię posmarować 1 łyżeczką masła; odstawić.
Spód i boki dużego ciężkiego rondla posmarować pozostałym masłem; dodać cukier i syrop kukurydziany. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do wrzenia, o 9 protokół. Gotować na średnim ogniu, aż termometr candy odczyta 280° (etap miękkiego pęknięcia), mieszając od czasu do czasu.
Tymczasem w innym dużym rondlu połącz wodę, pektynę i sodę oczyszczoną (mieszanina lekko się spieni). Gotować i mieszać na dużym ogniu, aż mieszanina się zagotuje, o 2 protokół.
Gdy mieszanina syropu kukurydzianego osiągnie 280° (etap miękkiego pęknięcia), usuń z ognia. Powrót mieszaniny pektyny na średnim ogniu; gotować, aż mieszanina zacznie się gotować. Ostrożnie i powoli kadzi mieszaniny syrop kukurydziany w bardzo cienkim strumieniu do mieszaniny pektyn, stale mieszając. Gotować i mieszać 1 minutę dłużej.
Wyjąć z ognia; wymieszać ekstrakt, obrać i barwnik spożywczy.
Przełożyć na przygotowaną patelnię.
Odstawić do twardego, około 2 godzin.
W razie potrzeby wrzucamy dodatkowy cukier.