Przepis Chicken-and-Sausage Gumbo może zaspokoić swoje Creole pragnienie w około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.28 za porcję. Jedna porcja zawiera 1062 kalorie, 47g białka, oraz 55 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz cayenne, sól, papryka i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak-Kiełbasa Gumbo, Gumbo z kiełbasą i kurczakiem, oraz Best Ever Chicken and Sausage Gumbo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej misce, wymieszać cebulę, okra, papryka, seler, 1/4 szklanki pietruszki, czosnek, liście laurowe, sól, tymianek, cayenne, czarny pieprz i ziele angielskie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Papryka
Liście Laurowe
Ziele Angielskie
Mielony Pieprz Cayenne
Pietruszka-nać
Seler
Czosnek
Cebula
Tymianek
Ketmia Jadalna (okra)
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
W dużym holenderskim piekarniku, gotować kurczaka w partiach na średnim ogniu, aż rumiane, o 5 minut stronie; przenieść do dużej miski. Gotować kiełbasę w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, stale mieszając, aż lekko rumiane, o 6 protokół; przenieść do miski z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Kiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
Cukierki Peachie-o
3
Wlać tłuszcz z holenderskiego piekarnika do szklanej miary i dodać wystarczającą ilość oleju roślinnego do równej 2/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Wlać do holenderskiego piekarnika i podgrzać na średnim ogniu, skrobając wszelkie rumiane kawałki. Stopniowo ubijać mąkę i gotować, często mieszając, aż będzie bardzo ciemny, bogaty brąz, około 30 minut; Należy uważać, aby go nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
Trzepaczka
5
Dodaj bulion na raz i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki. W innej misce zmiksuj pastę pomidorową z 2 szklankami wody i wymieszaj z bulionem z posiekanymi pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Pomidor
Bulion
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Dodaj zarezerwowane warzywa, kurczaka i kiełbasę. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Cały Kurczak
Kiełbasa
7
Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki pietruszki, zieleniny szalotki i octu i gotować, mieszając, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Pietruszka-nać
Ocet
8
Zdjąć holenderski piekarnik z ognia, przykryć i odstawić na 10 minut. Odrzuć liście laurowe.
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z Win, którego można spróbować jest Salneval Albarino. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.