Gumbo z kaczką i kiełbasą
Przepis Gumbo z kaczką i kiełbasą jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 1844 kalorie, 55g białka, oraz 153g tłuszczu każdy. Na 4,38 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, okra, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Gumbo z kaczki i krewetek, Kaczka i okra gumbo, oraz Dzika Kaczka Gumbo.
Instrukcje
Przynieś kaczkę w wodzie, aby przykryć do wrzenia w holenderskim piekarniku. Skim off pianki.
Dodaj kawałki selera, marchewkę i ćwiartowaną cebulę. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Usuń kaczkę z bulionu, rezerwując 8 szklanek bulionu. Wyrzucić warzywa. Odstawić mięso i bulion do ostygnięcia.
Usuń mięso z kości i posiekaj na kawałki wielkości kęsa.
Mąkę połączyć z 6 składnikami.
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub dużej żeliwnej patelni.
Dodać mieszaninę mąki i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zasmażka będzie czekoladowa (około 30 do 45 minut). Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; dodaj paprykę, posiekaną cebulę, posiekany seler i czosnek. Gotować, ciągle mieszając, aż warzywa będą miękkie. Stopniowo mieszaj w zarezerwowanym bulionie.
Dodaj posiekane mięso z kaczki, kiełbasę, okra i liść laurowy.
Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 50 minut. Odrzuć liść laurowy.
Podawać z gotowanym na gorąco ryżem i francuskim chlebem.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jedno wino, którego możesz spróbować to Don Olegario Albarino. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Don Olegario Albarino]()
Don Olegario Albarino
Don Olegario Albariño to kwintesencja tej eleganckiej, aromatycznej odmiany, pokazującej jasne cytrusowe, grejpfrut i białe owoce oraz aromaty z uwodzicielskimi nutami kwiatowymi podkreślonymi przez świeżą, żywą kwasowość. Wykończenie jest długie i żywe, kończąc na ostrej nucie skórki cytryny.