Gumbo
Gumbo może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 3,23 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 73g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1030 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dość drogie przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Udaj się do sklepu i odbierz kiełbasę andouille, kurczaka, ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya), Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes), oraz Gumbo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W ciężkim dnie garnek lub holenderski piekarnik, podgrzać 1 szklanka oleju z orzeszków ziemnych na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Powoli ubij mąkę, aż do całkowitego włączenia, tworząc zasmażkę. Przykryć garnek, wstawić do piekarnika i gotować przez 2 godziny, ubijając co 15 minut.
W dużym garnku dodać cały kurczak, skrzydełka kurczaka, 3 posiekane cebule i garść czarnego pieprzu.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć kurczaka o 4 cale i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i niech gotować na wolnym ogniu, aż cały kurczak jest gotowane, o 2 godziny. Wyciągnij cały kurczak, zostawiając skrzydła, aby gotować na wolnym ogniu przez kolejną godzinę. Gdy cały kurczak jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, pociągnij mięso i odstaw na bok. Odcedzić kolbę, odrzucając wszystkie ciała stałe, w tym skrzydła. Powinieneś mieć od 6 do 8 filiżanek zapasu.
W dużym garnku podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać kiełbasę i gotować na złoty kolor, o 6 protokół, obracając raz.
Usunąć kiełbasę i zmniejszyć ogień do umiarkowanego.
Dodać pozostałe 2 posiekane cebule i gotować, aż zmiękną, o 8 protokół.
Ubijamy zasmażkę, powoli dodajemy bulion i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.
Dodać zarezerwowane kurczaka i kiełbasy i gotować około 20 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Co sprawia, że ten przepis naprawdę śpiewać: zapytaj każdego Nowego Orleanu i powiedzą ci gumbo jest o roux. Dałem ci sekret idealnej, ale łatwej wersji. Ponadto, organiczny kurczak jest koniecznością tutaj. Ma znacznie więcej smaku niż większość masowo produkowanych marek znalezionych w sklepach spożywczych.
BYOC: Okra jest tradycyjnym składnikiem gumbo, więc jeśli jest w sezonie, posiekaj na kawałki 1/3 cala i dodaj po dodaniu zarezerwowanego kurczaka. Czasami dodaję posiekany jarmuż, aby upewnić się, że dostaję moje warzywa.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Mieszanka Santiago Ruiz Albarino z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Santiago Ruiz Albarino Blend]()
Santiago Ruiz Albarino Blend
Jasne i jasnożółte. Intensywny i złożony aromat owoców (jabłko, gruszka, morela), ziół (werbena cytrynowa, anyż) i nut mineralnych. Pełna, owocowa złożoność powraca w połączeniu z mineralnością mokrego kamienia na podniebieniu przed długim i ostrym wykończeniem. Połączenie pięciu rodzimych odmian winorośli z Rias Baixas sprawia, że jest to wino o wyjątkowym charakterze.