Gulf Shrimp Jambalaya
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Gulf Shrimp Jambalayan spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 649 kalorii. Na 3,78 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 22 fanów. Jeśli masz szalotki, wiązać tymianek, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 42 minuty. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gulf Coast Jambalaya Rice, Krewetki cytrusowe w stylu Zatoki, oraz Gulf Coast krewetki i kasza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na krewetki zasobów: wrzucić muszle krewetek w dużym garnku i wypełnić wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia, wyłączyć ogień i odstawić na co najmniej 15 do 20 minut, choć dłużej jest w porządku. Odcedzić łuski i wyrzucić.
Duży, szeroki garnek zalać oliwą z oliwek i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła.
Dodać andouille i gotować przez 4 do 5 protokół, lub aż kiełbasa zaczyna brązowieć.
Dodać paprykę, seler i cebulę na patelnię, doprawić solą i szczyptą pokruszonej czerwonej papryki. Gotować 7 do 8 minut lub aż mieszanina zmięknie i jest bardzo aromatyczny. Wrzucić czosnek i gotować przez 2 do 3 więcej minut.
Dodaj pomidory i cayenne. Wymieszać z ryżem.
Dodaj 4 filiżanki krewetki akcji, liście laurowe, i tymianek bundle. Doprawić solą i posmakować, aby upewnić się, że jesteś na drodze do czegoś pysznego. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez 25 minut.
Mieszać w krewetki i gotować przez kolejne 5 do 7 minut lub aż krewetki kolei różowy.
Podawać przyozdobione posiekaną szalotką.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio