Gulasz Ze Złotej Ostrygi
Gulasz ze złotej ostrygi to pescatarian zupa. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 219 kalorii. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i zbierz grzyby, ostry ser cheddar, standardowe ostrygi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Gulasz Ze Złotej Ostrygi, Biszkopt Z Ostrygami Złotymi, oraz Gulasz Z Ostryg dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; dodać cebulę i seler, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 8 minut lub do miękkości.
Dodać grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 minut.
Dodaj mąkę i gotuj, ciągle mieszając, 1 minutę.
Stopniowo mieszać w 2 szklanki mleka; gotować, często mieszając, 5 minut lub aż mieszanina jest zagęszczony i bąbelki.
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i wymieszaj ser i kolejne 5 składników. Gotować, często mieszając, 3 minuty lub aż ser topi się i mieszanina jest gorąca.
Dodaj ostrygi i Likier ostrygowy i gotuj na wolnym ogniu 3 minuty lub tylko do momentu, gdy krawędzie ostryg zaczną się zwijać.
Podawać z krakersami, w razie potrzeby.
Uwaga: aby przygotować gulasz do przodu, zamrozić mieszaninę w dużej plastikowej torbie zamrażarki na zamek błyskawiczny przez okres do 2 miesięcy. Rozmrozić w lodówce przez noc.
Ogrzać w holenderskim piecu na średnim ogniu 10 minut lub do dokładnie ogrzanego. Postępuj zgodnie z przepisem zgodnie z Instrukcją w kroku
Wybór najlepszego: świeże ostrygi shucked można znaleźć w dziale owoców morza w supermarketach lub na rynkach owoców morza. Nie zalecamy zastępowania konserw ostryg w tym przepisie. Świeże ostrygi są w 12-oz. pojemniki i zakres wielkości od standardów (najmniejszy) do liczy (największy). Standardy i selekty są najbardziej ekonomiczne i są najlepszym wyborem dla gulaszu z ostryg.