Wolnogrzewający Curry słodki potraw z ziemniaków i soczewicy jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. Jest idealny do Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego kminku, jogurtu, soczewicy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Curry Red Soczewica Gulasz Ze Słodkich Ziemniaków, Gulasz kokosowy Curry ze słodkich ziemniaków i soczewicy, oraz Gulasz ze słodkiej dyni i czerwonej soczewicy {Slow Cooker}.
Instrukcje
1
W 3-do 4-quart powolnej kuchence, wymieszać słodkie ziemniaki, cebulę, marchew i soczewicę.
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
2
W 8-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać curry, kminek, sól, pieprz, piernik i czosnek; gotować 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać z bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Wlać mieszaninę do wolnej kuchenki; wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
5
Przykryć; gotować na małym ogniu od 5 do 6 godzin.
6
Zwiększ ustawienie ciepła do wysokiej. Wymieszać z zieloną fasolką. Przykryć; gotować około 15 minut dłużej lub aż fasolka szparagowa będzie chrupiąca-delikatna.