Gulasz z wędzonej papryki do wolnowaru
Gulasz z wędzonej papryki do wolnowaru to wschodnioeuropejski przepis na 8 osób. Jedna porcja zawiera 483 kalorie , 45 g białka i 18 g tłuszczu . Za 2,21 USD za porcję przepis ten pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. 33 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup wodę, czosnek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Kilku osobom naprawdę spodobało się to danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ocenę super spoonacular wynoszącą 91% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Zupa krem z grzybów z wędzoną papryką i brązowym ryżem , Gulasz z jarmużu i ciecierzycy z kminem, wędzoną papryką i limonką i Gulasz austriacki .
Instrukcje
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu. Smaż i mieszaj cebulę, aż zmięknie i zacznie brązowieć na brzegach, 8 do 10 minut.
Dodaj czosnek i smaż przez minutę.
Przenieś mieszankę do wolnowaru. Przykryj i ustaw wolnowar na Low.
Wymieszaj paprykę, sól i pieprz w dużej misce. Wrzuć kostki mięsa do mieszanki paprykowej, aż będą równomiernie pokryte.
Rozgrzej jedną łyżkę oleju na patelni na średnio-wysokim ogniu. Włóż jedną trzecią kostek wołowiny na patelnię i smaż, aż ładnie się zrumienią ze wszystkich stron.
Wlej 2 łyżki wody na patelnię i zeskrob zrumienione kawałki z patelni; wlej płyn do wolnowaru. Zapobiega to przypaleniu papryki podczas rumienienia kolejnych partii wołowiny.
Dodaj kolejną łyżkę oliwy do patelni i smaż kolejną partię w ten sam sposób; powtórz czynność przy trzeciej partii.
Wymieszaj koncentrat pomidorowy i resztę wody w wolnowarze; przykryj. Gotuj na wysokim poziomie przez 4 do 5 godzin (lub na niskim poziomie przez 6 do 9 godzin).
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Dodaj makaron jajeczny i gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż makaron się ugotuje, ale będzie nadal jędrny, około 5 minut.
Podawaj gulasz z makaronem z dodatkiem kwaśnej śmietany i gałązki pietruszki.