Gulasz z wędzonej papryki do wolnowaru

Gulasz z wędzonej papryki do wolnowaru
Gulasz z wędzonej papryki do wolnowaru może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 45 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 483 kalorie . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,21 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 43 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup czosnek, cebulę, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 92% , to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa krem z grzybów z wędzoną papryką i brązowym ryżem , Gulasz z jarmużu i ciecierzycy z kminem, wędzoną papryką i limonką i Gulasz austriacki .

Instrukcje

1
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu. Smaż i mieszaj cebulę, aż zmięknie i zacznie brązowieć na brzegach, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj czosnek i smaż przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Przenieś mieszankę do wolnowaru. Przykryj i ustaw wolnowar na Low.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
4
Wymieszaj paprykę, sól i pieprz w dużej misce. Wrzuć kostki mięsa do mieszanki paprykowej, aż będą równomiernie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Rozgrzej jedną łyżkę oleju na patelni na średnio-wysokim ogniu. Włóż jedną trzecią kostek wołowiny na patelnię i smaż, aż ładnie się zrumienią ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 CalaSłodka żółta Papryka, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 3/4 Cala
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Przełożyć do wolnowaru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
7
Wlej 2 łyżki wody do patelni i zeskrob zrumienione kawałki z patelni; wlej płyn do wolnowaru. Zapobiega to przypaleniu papryki podczas rumienienia kolejnych partii wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj kolejną łyżkę oliwy do patelni i smaż kolejną partię w ten sam sposób; powtórz czynność przy trzeciej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Wymieszaj koncentrat pomidorowy i resztę wody w wolnowarze; przykryj. Gotuj na wysokim poziomie przez 4 do 5 godzin (lub na niskim poziomie przez 6 do 9 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
10
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Dodaj makaron jajeczny i gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż makaron się ugotuje, ale będzie nadal jędrny, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Odpływ.
12
Podawaj gulasz z makaronem z dodatkiem kwaśnej śmietany i gałązki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn