Gulasz z wędzonej papryki do wolnowaru
Gulasz z wędzonej papryki do wolnowaru może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 45 g białka , 18 g tłuszczu i łącznie 483 kalorie . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,21 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 43 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup czosnek, cebulę, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 92% , to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa krem z grzybów z wędzoną papryką i brązowym ryżem , Gulasz z jarmużu i ciecierzycy z kminem, wędzoną papryką i limonką i Gulasz austriacki .
Instrukcje
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu. Smaż i mieszaj cebulę, aż zmięknie i zacznie brązowieć na brzegach, 8 do 10 minut.
Dodaj czosnek i smaż przez minutę.
Przenieś mieszankę do wolnowaru. Przykryj i ustaw wolnowar na Low.
Wymieszaj paprykę, sól i pieprz w dużej misce. Wrzuć kostki mięsa do mieszanki paprykowej, aż będą równomiernie pokryte.
Rozgrzej jedną łyżkę oleju na patelni na średnio-wysokim ogniu. Włóż jedną trzecią kostek wołowiny na patelnię i smaż, aż ładnie się zrumienią ze wszystkich stron.
Wlej 2 łyżki wody do patelni i zeskrob zrumienione kawałki z patelni; wlej płyn do wolnowaru. Zapobiega to przypaleniu papryki podczas rumienienia kolejnych partii wołowiny.
Dodaj kolejną łyżkę oliwy do patelni i smaż kolejną partię w ten sam sposób; powtórz czynność przy trzeciej partii.
Wymieszaj koncentrat pomidorowy i resztę wody w wolnowarze; przykryj. Gotuj na wysokim poziomie przez 4 do 5 godzin (lub na niskim poziomie przez 6 do 9 godzin).
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Dodaj makaron jajeczny i gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż makaron się ugotuje, ale będzie nadal jędrny, około 5 minut.
Podawaj gulasz z makaronem z dodatkiem kwaśnej śmietany i gałązki pietruszki.