Gulasz z soczewicy z zimowymi warzywami i zielenią musztardową

Gulasz z soczewicy z zimowymi warzywami i zielenią musztardową
Gulasz z soczewicy z zimowymi warzywami i musztardą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 491 kalorii, 20g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis z odżywionej kuchni ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 30 minut. Mieszanka marchew, pasternak, zielona soczewica, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć cydr jabłkowy można śledzić to danie główne z Ciasto Z Pączkiem Jabłkowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gulasz z soczewicy z warzywami zimowymi, Zupa Z Soczewicy Z Zimowymi Warzywami, oraz Kurczak musztardowy z zimowymi warzywami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać soczewicę do dużej miski do mieszania, przykryć ciepłą wodą o 2 cale i wymieszać z octem. Przykryj miskę luźno ręcznikiem kuchennym i pozostaw w ciepłym miejscu w kuchni na 8 do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
2
Soczewicę odcedzić i dobrze spłukać.Roztopić tłuszcz boczku w garnku z grubym dnem na średnim ogniu. Cebulę wrzucić do tłuszczu boczku i gotować, aż będzie pachnąca i przezroczysta. Wymieszać z selerem naciowym, marchewką i pasternakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
SelerSeler
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Posypać warzywa solą, przykryć garnek i potu przez 6 do 8 minut, mieszając od czasu do czasu.Wymieszaj soczewicę, bulion z kurczaka, paprykę chili i liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu przez 30 do 35 minut, aż soczewica będzie miękka. Wyjąć paprykę chili i liście laurowe.Wyłączyć ogień i wymieszać z zieleniną musztardową. Przykryć i pozostawić zieleninę do więdnięcia w pozostałym ogniu soczewicy przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
SoczewicaSoczewica
ZieloniZieloni
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Podawać z oliwą z oliwek i octem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia80
Magazyn