Prowansalski gulasz z skorupiaków to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, pietruszka, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wiosenny Gulasz Z Skorupiaków, Gulasz Ze Skorupiaków Z Wyspy Toskańskiej, oraz Tuńczyk Provencale.
Instrukcje
1
Umieść cebulę, seler i ząbki czosnku w robocie kuchennym i pulsuj, aby posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; dodać posiekane warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Saute 5 minut; wymieszać sok z małży i pomidory. Doprowadzić do wrzenia; dodać tymianek, pieprz, i szafran. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Szafran
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4
Dodaj krewetki i małże; cook 3 minut lub aż krewetki są zrobione i małże otwarte. Nieotwarte małże należy wyrzucić.