Gulasz z ryżu i soczewicy z oliwką Gremolata

Gulasz z ryżu i soczewicy z oliwką Gremolata
Gulasz z ryżu i soczewicy z oliwką Gremolata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, cebulę, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Gulasz z kurczaka i soczewicy z gremolatą, Umbryjski gulasz z soczewicy z oliwą z oliwek-jajka sadzone, oraz Osiem przypraw Squash i udka z kurczaka gulasz z ryżem z soczewicy.

Instrukcje

1
W średnim rondlu zagotować 2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj soczewicę, przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż prawie miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
3
Dodać dużą szczyptę soli i dusić do miękkości, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Odcedzić soczewicę i rozprowadzić na talerzu do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
5
Rozgrzać oliwę w średniej, emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6
Dodać cebulę i szalotkę i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodać 2 szklanki wody, 1/4 szklanki pietruszki, tymianek, liść laurowy i szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Dodać groszek, ryż i pozostałą 1 litr wody. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
9
Tymczasem w małej miseczce wrzucić oliwki z czosnkiem, skórką z cytryny i pozostałą 1/2 szklanki pietruszki. Gremolatę doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Delikatnie wymieszaj soczewicę do gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
11
Dodać rzymską i pokruszony czerwony pieprz, przykryć i gotować na małym ogniu, aż sałata zwiędnie, o 3 protokół. Doprawić solą. Wyrzucić gałązki tymianku i liść laurowy. Gulasz ułożyć w miseczkach, na wierzch polać oliwką gremolata i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
12
Rekomendacja wina: słone oliwki i ziemista soczewica w tym gulaszu wymagają dużego białego (spróbuj 1999 Regaleali Bianco z Sycylii) lub jasnoczerwonego o dobrej kwasowości (takiego jak 2000 Antinori Santa Cristina).
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn