Gulasz z ryżu i soczewicy z oliwką Gremolata
Gulasz z ryżu i soczewicy z oliwką Gremolata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, cebulę, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Gulasz z kurczaka i soczewicy z gremolatą, Umbryjski gulasz z soczewicy z oliwą z oliwek-jajka sadzone, oraz Osiem przypraw Squash i udka z kurczaka gulasz z ryżem z soczewicy.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować 2 szklanki wody.
Dodaj soczewicę, przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż prawie miękkie, o 30 protokół.
Dodać dużą szczyptę soli i dusić do miękkości, o 3 minuty dłużej.
Odcedzić soczewicę i rozprowadzić na talerzu do ostygnięcia.
Rozgrzać oliwę w średniej, emaliowanej żeliwnej zapiekance.
Dodać cebulę i szalotkę i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać 2 szklanki wody, 1/4 szklanki pietruszki, tymianek, liść laurowy i szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu przez 15 minut.
Dodać groszek, ryż i pozostałą 1 litr wody. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki, o 20 protokół.
Tymczasem w małej miseczce wrzucić oliwki z czosnkiem, skórką z cytryny i pozostałą 1/2 szklanki pietruszki. Gremolatę doprawić solą.
Delikatnie wymieszaj soczewicę do gulaszu.
Dodać rzymską i pokruszony czerwony pieprz, przykryć i gotować na małym ogniu, aż sałata zwiędnie, o 3 protokół. Doprawić solą. Wyrzucić gałązki tymianku i liść laurowy. Gulasz ułożyć w miseczkach, na wierzch polać oliwką gremolata i podawać.
Rekomendacja wina: słone oliwki i ziemista soczewica w tym gulaszu wymagają dużego białego (spróbuj 1999 Regaleali Bianco z Sycylii) lub jasnoczerwonego o dobrej kwasowości (takiego jak 2000 Antinori Santa Cristina).