Gulasz z pigwy (Chorosht ' e Be) jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 27g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz pastę pomidorową, sok z cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tunezyjski gulasz z jagnięciną i pigwą przepis, Gulasz z jagnięciny i pigwy Tureckiej (Avya Yahnisi), oraz Strudle z pigwy jabłkowej z syropem z pigwy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W rondlu 6-quart, podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek, aż cebula zaczyna się przezroczyste (o 1 minutę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać mięso; przykryć i gotować, aż mięso nie będzie już czerwony, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
3
Dodać sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
4
Dodaj wodę, pastę pomidorową, sok z limonki, pigwę, śliwki i ziemniaki. Dusić, pod przykryciem, przez 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Sok Z Limonki
Ziemniak
śliwki
Pigwa
Woda
Mięso
5
Podawać na gorąco w naczyniu zapiekanym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
6
Tricks of the trade
7
Pamiętaj, aby usunąć cały rdzeń tego owocu, ponieważ wszelkie resztki będą gotować i twardnieć jak skała w wewnętrznej warstwie owocu! Ponieważ pigwy są często trudne do znalezienia, drugi znaleźć niektóre kupuję wiele i zamrażać je już pokrojone w oddzielnych workach, więc mogę ich używać w razie potrzeby. Jagnięcina lub cielęcina są również pyszne w tym przepisie, lub sprawiają, że wegetariańskie przyjazne za pomocą seitan (pszenica "mięso") zamiast. Nawiasem mówiąc, większość perskich gulaszów zamarza naprawdę dobrze, ale nie zamrażaj tego, ponieważ ma ziemniaki, a ziemniaki nie lubią zamrażarki!